Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.
Водещ на занятия: Петър Йорданов – Бъни

Ателие „Ритъмът на народите“ за децата от българските общности по света (12г – 18г.)

Какво да очаквате от нашето музикално ателие?

Макар свиренето да изглежда като доста лежерно занимание, то всъщност има невероятно позитивно въздействие върху човешката психика и когнитивните ни способности. Когато децата се учат да усещат ритъма, звуците и скалите, те всъщност интуитивно възприемат фрагментарността на явленията и света. В нашето музикално ателие децата ще опознават постепенно инструменти от различни краища на света, техните свойства, възможности и история, ще експериментират с тях, ще създават собствени музикални фрагменти, но най-много от всичко ще се учат как да създават хармония в душите си и как да правят света по-благозвучно място. А и усъвършенстването на български като чужд чрез музика е гарантирано!

Как се провежда ателието?

Всяко занимание ще започва с въведение в ритъма и представяне на различни перкусии от цял свят. Децата ще научат подробности за тяхното устройство, история, характер и специфики. Специално внимание ще бъде отделено на техниката на звукоизвличането, ще бъдат представени конкретни ритми и свиренето им. В края на всяко занимание участниците ще получават различна задача за запис, която ще изпращат и след това ще бъде обсъждана по време на следващото занимание. Усвояването на български като чужд чрез музика е забавно и вдъхновяващо!

Всички наши ателиета се провеждат изцяло онлайн.

Кога ще се провежда?

  • В сряда от 19.00 ч. до 20.00 часа българско време

Ако този ден или час не са удобни за Вас, попълнете нашата анкета. Ние ще се постараем да предвидим и този времеви диапазон в близките месеци.

Консултациите по български език ще бъдат общо 2 за месеца и часовете на тяхното провеждане ще бъдат уговорени конкретно с всяко дете.

Петър Йорданов - Бъни

Петър Йорданов – Бъни е съосновател е на група “Оратница”, свири в различни банди, сред които „Тъпани и гайди”, Acoustic Soul jazz band, „Основно ветрове”. Организира концерти, фестивали, групови свирения, работилници и презентации. Композира музика за представления на Народния театър „Иван Вазов” и театър „Българска армия”, участва на театралната сцена и с изпълнения на живо.

Индивидуални консултации по български език

Всяко дете, което е записано в клуб по интерес в Web Читалище, има право на 2 консултации по български език са по 30 мин. всякa

Всички наши преподаватели по български език са филолози с дълъг опит в преподаването на български език като втори или чужд. За този клуб по интереси ще може да разчитате на:

Боянка Бобева

Живее и работи в град Ковънтри,обявен за Столица на Културата през 2021-2022 г. Съорганизатор е на Фестивал ,, Открий България '' за деца от български произход на възраст от 4 до 18 години. Работи в Българско училище ,, Васил Левски'' в Ковънтри, Великобритания, където учи децата на български език и предава българските обичаи и традиции.

Мартин Райчинов

Мартин Райчинов е магистър по Лингвистика в СУ "Св. Климент Охридски". Завършил е Българска филология с профил Педагогика, отново в СУ. Работата с езика винаги е била неговата страст и сила. Работил е дълги години в книгоиздаването. Бил е учител по български език на 5 и 6 клас в прогимназия в България. Освен това е бил преподавател на групи бежанци по практически български, с което е помогнал за успешната им адаптация в страна и на трудовия пазар.

Още информация за индивидуалните консултации

60 euro

Начинаещи
15 фев. 2023 | 19:00
1 месец
12 - 18 години
изцяло онлайн

Имате още въпроси?

Ако не намирате това, което търсите, в информацията тук, можете да погледнете секцията с често задавани въпроси.

Често задавани въпроси
chat