Зарежда Събития

Ателие „Приказотерапия“ за бебетата от българските общности по света

Какво да очаквате от ателието?

Целта на ателието е да събуди любопитството и интереса на малчовците и техните родители към българския език. Подходът и програмата са изцяло съобразена със спецификата при усвояване на български като втори при бебета. Базирайки се на своите първични реакции бебета и малките деца опознават света без бариери с песни, движения и игри. Ателието дава възможност за спонтанна изява, заучаване на български песнички и стихчета като детска игра.

Всеки урок дава възможност на участниците да изберат своя роля, да танцуват, да пеят и се забавляват свободно. Бебетата и малките деца учат със своите преживявания, а знанията, които трупат остават в тяхната дългосрочна памет, защото методологията активира движения, изгражда  образи – картини в паметта,  а повторяемостта и възможността за изява на всеки, активира интереса. Малките творци опознават имената на своите приятели от цял свят, изпяват заедно въвеждаща песен, а в хода на уроците се запознават с членовете на семейството на български език, с частите на тялото, с хигиенните навици, с животните и звуците, които те издават. Родители, бебета и малки деца прекосяват разстояния и се озовават на различни географски точки из пределите на България. Уроците стимулират двигателната активност, фината моторика и речта. В напреднал етап се въвеждат звуците и буквите на азбуката.

След период на постоянство и стимулация в речта се оформят и първите думички на български език.

Как се провежда ателието предвид спецификата на български като втори при бебета?

В рамките на всяко ателие има въвеждаща част, следва разработка поднесена с песни и стихове съобразно темите и финална част

Всички наши ателиета се провеждат изцяло онлайн.

Кога ще се провежда ателието?

  • Във вторник от 16.00 ч. до 17.00 часа българско време

Ако този ден или час не са удобни за Вас, попълнете нашата анкета. Ние ще се постараем да предвидим и този времеви диапазон в близките месеци.

Консултациите по български език ще бъдат общо 2 за месеца и часовете на тяхното провеждане ще бъдат уговорени конкретно с всяко дете.

Яница Маринова

Яница работи активно с деца последните седем години. Тя е доктор по комуникации. Автор е на детски книги-игри. Провежда литературни, театрални и езикови ателиета. Има опит в работа с многоезични деца. Работи като учител във Великобритания и България. Ментор е на обучения за родители. Притежава опит в ранното чуждоезиково обучение. Автор е на късометражни филми.

Индивидуални консултации по Български език

Всяко дете, което е записано в клуб по интерес в Web Читалище, има право на 2 консултации по български език са по 30 мин. всякa. Предвид възрастта на участниците в този конкретен случай от консултациите могат да се възползват по-големите каки или батковци. Ако нямат такива, цената на ателието ще бъда намалена.

Всички наши преподаватели по български език са филолози с дълъг опит в преподаването на български език като втори или чужд. За този клуб по интереси ще може да разчитате на:

Боянка Бобева

Живее и работи в град Ковънтри,обявен за Столица на Културата през 2021-2022 г. Съорганизатор е на Фестивал ,, Открий България '' за деца от български произход на възраст от 4 до 18 години. Работи в Българско училище ,, Васил Левски'' в Ковънтри, Великобритания, където учи децата на български език и предава българските обичаи и традиции.

Мартин Райчинов

Мартин Райчинов е магистър по Лингвистика в СУ "Св. Климент Охридски". Завършил е Българска филология с профил Педагогика, отново в СУ. Работата с езика винаги е била неговата страст и сила. Работил е дълги години в книгоиздаването. Бил е учител по български език на 5 и 6 клас в прогимназия в България. Освен това е бил преподавател на групи бежанци по практически български, с което е помогнал за успешната им адаптация в страна и на трудовия пазар.

Още информация за индивидуалните консултации

60 euro/месец

Начинаещи
18 апр. 2023 | 16:00
3 месеца
0-2 години
изцяло онлайн

Имате още въпроси?

Ако не намирате това, което търсите, в информацията тук, можете да погледнете секцията с често задавани въпроси.

Често задавани въпроси
chat