Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.
Водещ на занятия: Роза Колчагова

Ателие “Млади художници” за децата от 4 до 8 годишна възраст

Какво да очаквате от ателието с рисуване на български език?

Някога Пикасо казал, че всяко дете е творец, но проблемът е как да се запази такъв, когато порасне. Още от най-ранна възраст децата възприемат света през неговата колоритност – зеленото на тревата, жълтото на слънцето, синьото на небето. Цветовете и светлината имат специално място в детската чувствителност – те създават емоционални асоциации, имат силата да възбуждат чувствата им, да ги утешават, плашат или разсмиват. Рисуването за децата е не просто механично пресъздаване на външни картини, а акт на творческо вписване на тяхното същество в природната картина на света и живота. Затова нека им помогнем да нарисуват света такъв, какъвто искаме да го видим!

Ателието по рисуване на български език е място за изпробване на различни художествени техники, за майсторене на разни неща, за идеи за рециклиране, за фантазиране и най-вече за забавления. Всеки час ще завършва с поне едно произведение на изкуството, което всеки участник ще е изработил сам и ще може с него да награди мама, тате, баба или някой друг любим човек за това, че много са слушали.

Принтирай програмата

Как се провежда ателието?

Всяко занятие протича в три части:

Въведение в дадената тема или задача – обяснява се даден стил, прави се показно как да се изпълни задачата.

Изпълнение на задачата. Учителя следи и оказва помощ в процеса на работа.

Обсъждане – всички участници споделят мнението си за задачата и своите изживявания, свързани с нейното изпълнение. Задават се необходимите материали за следващото ателие.

Всички наши ателиета се провеждат изцяло онлайн.

Кога ще се провежда?

  • В четвъртък от 19.00 до 20.00 часа българско време

Ако този ден или час не са удобни за Вас, попълнете нашата анкета. Ние ще се постараем да предвидим и този времеви диапазон в близките месеци.

Консултациите по български език ще бъдат общо 2 за месеца и часовете на тяхното провеждане ще бъдат уговорени конкретно с всяко дете.

Роза с куче
Роза Колчагова

Роза Колчагова е завършила художествената гимназия за изящни изкуства “Илия Петров”. Следва анимационна режисура в класа на Доньо Донев и наследява от него обичта към анимацията и оптимизма към живота. Дълги години работи към детска редакция на БНТ. С нейна анимация и сценография са изградени предаванията Яко, Искам да бъда, Милион и две усмивки, Бърколино. С анимационните филми “Баба”, “Сънят на едно куче” и “Зайчето Пипо” печели много международни награди. Освен да рисува, Роза обича да се катери по диви места и красиви планини, да пуска хвърчила на морето, да чете книги на хамака, да играе в парка с децата и нейното куче Лори.

Индивидуални консултации по български език

Всяко дете, което е записано в клуб по интерес в Web Читалище, има право на 2 консултации по български език са по 30 мин. всякa

Всички наши преподаватели по български език са филолози с дълъг опит в преподаването на български език като втори или чужд. За този клуб по интереси ще може да разчитате на:

Боянка Бобева

Живее и работи в град Ковънтри,обявен за Столица на Културата през 2021-2022 г. Съорганизатор е на Фестивал ,, Открий България '' за деца от български произход на възраст от 4 до 18 години. Работи в Българско училище ,, Васил Левски'' в Ковънтри, Великобритания, където учи децата на български език и предава българските обичаи и традиции.

Михаела Москова

Михаела е доктор по българска филология и има опит като експерт към тестовия център за български език като чужд на ДЕО–ИЧС на СУ “Св. Климент Охридски”. Тя е дългогодишен учител по български като чужд. Съавтор е на система за обучение по български език като чужд.

Още информация за индивидуалните консултации
момиче с рисунка

60 euro

Средно напреднали
17 ное. 2022 | 19:00
1 месец
4 - 8 години
изцяло онлайн

Имате още въпроси?

Ако не намирате това, което търсите, в информацията тук, можете да погледнете секцията с често задавани въпроси.

Често задавани въпроси
chat