Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.
Водещ на занятия: Петър Йорданов – Бъни

Ателие „Ритъмът на народите“ за децата от българските общности по света

Какво да очакваме от нашето музикално ателие „Ритъмът на народите“?

Макар свиренето да изглежда като доста лежерно занимание, то всъщност има невероятно позитивно въздействие върху човешката психика и когнитивните ни способности. Когато децата се учат да усещат ритъма, звуците и скалите, те всъщност интуитивно възприемат фрагментарността на явленията и света. В нашето музикално ателие децата ще опознават постепенно инструменти от различни краища на света, техните свойства, възможности и история, ще експериментират с тях, ще създават собствени музикални фрагменти, но най-много от всичко ще се учат как да създават хармония в душите си и как да правят света по-благозвучно място.

Как се провежда ателието?

Всяко занимание ще започва с въведение в ритъма и представяне на различни перкусии от цял свят. Децата ще научат подробности за тяхното устройство, история, характер и специфики. Специално внимание ще бъде отделено на техниката на звукоизвличането, ще бъдат представени конкретни ритми и свиренето им. В края на всяко занимание участниците ще получават различна задача за запис, която ще изпращат и след това ще бъде обсъждана по време на следващото занимание.

Всички наши ателиета се провеждат изцяло онлайн.

Кога ще се провежда?

  • В сряда от 19.00 ч. до 20.00 часа българско време

Ако този ден или час не са удобни за Вас, попълнете нашата анкета. Ние ще се постараем да предвидим и този времеви диапазон в близките месеци.

Консултациите по български език ще бъдат общо 2 за месеца и часовете на тяхното провеждане ще бъдат уговорени конкретно с всяко дете.

Петър Йорданов - Бъни

Петър Йорданов – Бъни е съосновател е на група “Оратница”, свири в различни банди, сред които „Тъпани и гайди”, Acoustic Soul jazz band, „Основно ветрове”. Организира концерти, фестивали, групови свирения, работилници и презентации. Композира музика за представления на Народния театър „Иван Вазов” и театър „Българска армия”, участва на театралната сцена и с изпълнения на живо.