Зарежда Събития
 • Това събитие е минало събитие.
Водещ на занятия: Марианна Георгиева

Ателие „Творческо писане“ за децата от българските общности по света

Какво да очакваме от ателието?

Ателието по творческо писане е насочено към развиването на уменията за свободно фантазиране, асоцииране и игра с думите и способността за комуникация. То включва в себе си техники, заимствани от психодрамата, социометрията и различните видове арт-терапии.

Целта на ателието е да подпомогне спонтанността, креативността и пълноценното изразяване на фантазиите и идеите, които ни движат, както и да научи децата да структурират и създават истински литературен текст. Едновременно с това ателието ще помогне на участниците да обогатят своята езикова култура и литературни познания.

В края на курса децата ще познават елементите на писането, ще са намерили свой собствен неповторим стил на изразяване и ще могат свободно да предадат виденията на въображението си.

 • Има ли предварителни изисквания за участниците ?
  Ателието по творческо писане е насочено към развиването на уменията за свободно фантазиране, асоцииране и игра с думите и способността за комуникация. То включва в себе си техники, заимствани от психодрамата, социометрията и различните видове арт-терапии. Целта на ателието е да подпомогне спонтанността, креативността и пълноценното изразяване на фантазиите и идеите, които ни движат, както и да научи децата да структурират и създават истински литературен текст. Едновременно с това ателието ще помогне на участниците да обогатят своята езикова култура и литературни познания. В края на курса децата ще познават елементите на писането, ще са намерили свой собствен неповторим стил на изразяване и ще могат свободно да предадат виденията на въображението си.
 • За кого е подходящо ателието "Творческо писане"?
  Ателието е подходящо за деца на възраст от 8 до 12 години, които владеят езика писмено.
 • Какво е времетраенето на ателието "Творческо писане"?
  Ателието по Творческо писане ще се проведе в рамките на месец ноември 2022 г. Заниманията ще бъдат по веднъж седмично в рамките на един астрономически час.
 • Какъв е крайният срок за записване?
  Записвания за ателието по Творческо писане ще се приемат най-късно до 25.10.2022 г.. При сформиране на групите за ателието, ще информираме участниците за сроковете и условията за плащане.

Как се провежда ателието?

Всички наши ателиета се провеждат изцяло онлайн.

Ателието по творческо писане ще се проведе в рамките на четири седмици през ноември 2022 г.

 • Заниманията ще бъдат по веднъж седмично в рамките на един астрономически час.
 • Консултациите по български език са по 30 мин. всяка.

Кога ще се провежда ателието по творческо писане?

 • В събота от 10 до 11 часа българско време

Ако този ден или час не са удобни за Вас, попълнете нашата анкета. Ние ще се постараем да предвидим и този времеви диапазон в близките месеци.

Консултациите по български език ще бъдат общо 2 за месеца и часовете на тяхното провеждане ще бъдат уговорени конкретно с всяко дете.

Марианна Георгиева

Тя е докторант по съвременна българска литература към СУ „Св. Климент Охридски“, изучавала е право, творческо писане, артистични психосоциални практики и психодрама, а към настоящия момент – психоанализа и групова анализа към Българското общество по групова анализа и групови процеси (БОГАГП) и Университет „Зигмунд Фройд“, Виена.

Индивидуални консултации по български език

Всяко дете, което е записано в клуб по интерес в Web Читалище, има право на 2 консултации по български език са по 30 мин. всякa

Всички наши преподаватели по български език са филолози с дълъг опит в преподаването на български език като втори или чужд. За този клуб по интереси ще може да разчитате на:

Боянка Бобева

Живее и работи в град Ковънтри,обявен за Столица на Културата през 2021-2022 г. Съорганизатор е на Фестивал ,, Открий България '' за деца от български произход на възраст от 4 до 18 години. Работи в Българско училище ,, Васил Левски'' в Ковънтри, Великобритания, където учи децата на български език и предава българските обичаи и традиции.

Мартин Райчинов

Мартин Райчинов е магистър по Лингвистика в СУ "Св. Климент Охридски". Завършил е Българска филология с профил Педагогика, отново в СУ. Работата с езика винаги е била неговата страст и сила. Работил е дълги години в книгоиздаването. Бил е учител по български език на 5 и 6 клас в прогимназия в България. Освен това е бил преподавател на групи бежанци по практически български, с което е помогнал за успешната им адаптация в страна и на трудовия пазар.

Още информация за индивидуалните консултации
момченце пише

60 euro

Средно напреднали
26 ное. 2022 | 18:30
1 месец
8 - 12 години
изцяло онлайн

Имате още въпроси?

Ако не намирате това, което търсите, в информацията тук, можете да погледнете секцията с често задавани въпроси.

Често задавани въпроси
chat