„Български език в пренаталното развитие“ – първият безплатен онлайн семинар на Web Читалище

Събитието на 27.09.22 г. ще бъде насочено към бъдещите родители, които живеят извън България. В него ще се обсъждат ползите за детето да чува гласа на родителите си и звуковете на българския език.

Ако Вие сте бъдещ или настоящ родител, човек, който иска да узнае повече за тайнствата на вътреутробното развитие и за влиянието на езика през първите девет месеца, тази лекция е точно за Вас. Защото ще разгледаме темата Български език в пренаталното развитие.

КОГА ще се проведе:

27.09.2022 г. от 13.30 ч. до 14.30 ч. българско време

КЪДЕ ще се проведе:

На живо във фейсбук страницата ни.

ЗА КОГО е полезна:

Лекцията е подходяща за родители, роднини ( баби, дядовци и др.), хора, работещи с деца.

ЗАЩО:

Преди години обществото ни не отдаваше нужната значимост на вътреутробното развитие. Съвременния темп на живот, новите научни открития и знанията от практиката изведоха нов път и разбиране за този значим период.

Първите девет месеца са основополагащи и всички можем да случим едно красиво и спокойно пътуване на мама и бебе, ако имаме знанието за това.

ЗА КАКВО ще си говорим:

Уебинарът ,, Български език в пренаталното развитие” ще запознае бъдещите или настоящи родители как могат да създадат благоприятна среда за развитието на плода, обвита в българска реч.

По време на онлайн обучението ще бъдат разкрити техники за изграждане на духовна връзка на родителите с ембриона и първи срещи на плода с българския език. Бъдещите родители ще получат информация за отделните периоди в развитието на бъдещия човек, как средата обуславя реакциите и поведението на плода. Ще бъдат изложени техники за справяне със стресови ситуации и травми по време на бременността. Ще получите информация какво да очаквате като реакция отвън навътре и как това е обусловено от подаваните сигнали на средата.

Целта на събитието е участниците да получат ново знание и да се почувстват по-уверени по пътя към родителството.  Всеки участник има възможност  да зададе своя въпрос и да получи отговор.

С КОГО ще си говорим:

Уебинарът се води от Яница Маринова.

Яница Маринова работи активно с малки деца, бебета и техните родители през последните седем години. Притежава международен опит в сферата на образованието. Автор е на курсове по ранно детско развитие и учене на български език. Най-малките ѝ ученици са едва двумесечни. Тя вярва в безграничния потенциал на всяко дете и борави с пъстра палитра от методологии (сугестопедия, Монтесори обучение, Еarly Еnglish Foundation Stage, Baby sign language, Jolly Phonics) за разкриване на детското любопитство и трупане на знания в ранна бебешка и детска възраст. Автор е на серия от образователни книги и помагала.

Тя е водещ на нашите ателиета по Приказотерапия за бебета и малки деца. Вижте повече за тях тук.