Какво му е хубаво на лошото време

Упражнение за четене с разбиранеза ниво Б2

Отново е събота и отново е ред за седмичния ни безплатен материал за децата билингви. Тази седмица на ред са децата с добро владеене на български език. Упражнението тренира умението за четене с разбиране, което е ключово комуникативно умение.

Този път избрахме любими наши детски автори – Братя Мормареви. Защото сме сигурни, че техният хумор и талант е вечен и децата с български корени заслужават да се докоснат до него. Прочетете го и Вие, убедени сме, че ще Ви върне прелестта на детството у дома. А бонусът ще бъде, че детето Ви ще провери умението си за четене с разбиране.

Упражнението е с неограничен достъп, можете да го намерите тук: https://www.smartest.bg/mmoskova/test-za-chetene-s-razbirane-53402

Ако не знаете какво означава ниво на владеене Б2, прочетете статията ни по въпроса тук: https://webchitalishte.com/opredelqne-na-nivo/.

Ако се подготвяте за изпит за ниво, не пропускайте да следите материалите, които публикуваме през събота на сайта ни. Вече сме подготвили не малко тестове за четене с разбиране, както и за слушане, които може да намерите в секция „Безплатни материали“. Ако желаете може да се абонирате за нашия бюлетин – трябва само напишете имейла си по-долу. Нашите абонати получават веднъж месечно материалите, които сме подготвили през месеца, както и полезна информация за езиковото обучение по български език като втори/ чужд.

Надяваме се да сме Ви били полезни и този път!  Ако искате да следите и видео материалите, които подготвяме за децата билингви, последвайте ни и в нашия YouTube канал.

И не забравяйте да посетите фейсбук страницата ни. Стараем се да публикуваме всекидневно интересни и полезни постове!