Текст за четене с разбиране за деца от 4 до 10-годишна възраст

Подготвили сме упражнение за четене върху българската народната приказка "Брала баба дренки". Ако детето Ви чете само, оставете го да направи всичко то. Ако ли не, прочетете заедно приказката и намерете отговорите.

Ако сте вървели с нас по криволиците и кръстопътищата на българския фолклор, значи сте преминали през черните води и през златните води и сте ни настигнали при мъдрата поука на приказката „Брала баба дренки“. Ние, добрите магьосници от Web Читалище, превърнахме текста ѝ в задача за разбиране при четене за малките. Можете да го достъпите ето оттук.

Ако вкъщи имате малък герой със супер силата да чете на български език – пуснете го смело във вълшебните гори. Ако все още не може, предлагаме Ви да работите заедно. И тъй като четенето с разбиране е изключително важно умение, което ние в Web Читалище се стремим да развиваме, за всички наши малки герои направихме шаблон на читателски дневник, който може да изтеглите и принтирате. В него сме вписали няколко детски книжки на съвременни български автори, които горещо препоръчваме. И за да направим изпитанието на героите още по-тежко, ги предизвикваме да посочат поне две разлики между съвременния и стария вариант на приказката, за да убият и последната глава на змея и да получат златната ябълка – малък виртуален подарък от Web Читалище.