В общуването важно е и слушането. Да се научим да чуваме важното!

Упражнение за слушане по български език като чужд за сертификат

Какво ще правим тази седмица?

Ще се подгодтвяме за сертификат по български език като чужд. Всеки изпит включва раздели за говорене, слушане, четене и писане. Днешното ни предложение е упражнение за разбиране при слушане, което е ключово комуникативно умение.

Как са съставени тези упражнения?

Упражнения за големите са съобразени както с езиковите нива, описани в Европейската езикова рамка, така и с формата на изпитите за сертификат за владеене на български език като чужд, провеждан от ДЕО-ИЧС. Съвсем скоро на Ваше разположение ще бъдат и цели тренировъчни тестове, изцяло съобразени с изпитния формат за ниво Б2. Ако не знаете нищо за въпросния сертификат по български език като чужд за децата от българските общности по света, информация можете да намерите тук: https://web.mon.bg/bg/100962

Кой може да ползва материала?

Упражнението е с неограничен достъп, можете да го намерите тук:

Божиите очи 

Подготвям се за изпит за сертификат по български език като чужд за ниво Б2. Кои материали могат да ми бъдат от полза?

Ако се подготвяте за изпит за сертификат по български език за ниво Б2, не пропускайте да следите материалите, които публикуваме през събота на сайта ни. Вече сме подготвили не малко тестове за четене с разбиране, както и за слушане, които може да намерите в секция „Безплатни материали“. Вижте някои от тях на следните линкове: 

 https://webchitalishte.com/chetene-s-razbirane-4-20-22/

https://webchitalishte.com/material-za-deca-s-pragovo-nivo/

https://webchitalishte.com/kniga-webchitalishte/

https://webchitalishte.com/chetene-s-razbirane-kaktusi/

Как да бъдем в течение с новостите в Web Читалище?

Ако желаете може да се абонирате за нашия бюлетин – трябва само напишете имейла си по-долу. Нашите абонати получават веднъж месечно материалите за малки и големи, както и полезна информация за езиковото обучение по български език като втори/ чужд.

Надяваме се да сме Ви били полезни и този път!  Ако искате да следите и видео материалите, които подготвяме за децата билингви, последвайте ни и в нашия YouTube канал.

И не забравяйте да посетите фейсбук страницата ни. Стараем се да публикуваме всекидневно интересни и полезни постове!