Да чуем историята на крепостта Урвич

Упражнение за слушане

Какво ще правим тази седмица?

Ще се подгодтвяме за сертификат по български език като чужд. Всеки изпит включва раздели за говорене, слушане, четене и писане. Днешното ни предложение е упражнение за слушане.

Как е съставено това упражнение?

Упражнения за големите са съобразени както с езиковите нива, описани в Европейската езикова рамка, така и с формата на изпитите за сертификат за владеене на български език като чужд, провеждан от ДЕО-ИЧС. Редуваме комуникативните умения, които ще тренираме, като всяко упражнение съответства по структура и степен на сложност на задачите от изпита. Съвсем скоро на Ваше разположение ще бъдат и цели тренировъчни тестове, изцяло съобразени с изпитния формат за ниво Б2. Ако не знаете нищо за въпросния сертификат по български език като чужд за децата от българските общности по света, информация можете да намерите тук: https://web.mon.bg/bg/100962

Как да определим езиковото си ниво?

В Европейската езикова рамка съществува наръчник за самоопределяне на езиковото ниво. Можете да видите оригиналния текст тук:

https://rm.coe.int/16802fc1bf 

или нашата кратка статия: https://webchitalishte.com/opredelqne-na-nivo/

Кой има достъп до това упражнение?

Упражнението е с неограничен достъп, можете да го намерите тук:

Крепостта Урвич

Има ли друго упражнение за слушане за това ниво?

Ако се подготвяте за изпит за сертификат по български език за ниво Б2, не пропускайте да следите материалите, които публикуваме през събота на сайта ни. Вече сме подготвили немалко тестове за четене с разбиране, както и за слушане, които може да намерите в секция „Безплатни материали“.

Можете да видите предишните ни упражнения тук:

Нещо за слушане? Да чуем шепота на България

В общуването важно е и слушането. Да се научим да чуваме важното!

Как да бъдем в течение с новостите в Web Читалище?

Ако желаете, може да се абонирате за нашия бюлетин – трябва само напишете имейла си по-долу. Нашите абонати получават веднъж месечно материалите за малки и големи, както и полезна информация за езиковото обучение по български език като втори/ чужд.

Надяваме се да сме Ви били полезни и този път!  Ако искате да следите и видео материалите, които подготвяме за децата билингви, последвайте ни и в нашия YouTube канал.

И не забравяйте да посетите фейсбук страницата ни. Стараем се да публикуваме всекидневно интересни и полезни постове!